366 dana = 1 GODINA !!!!

 

U lijevom boksu zaglavlja stoji: Ovaj sajt je otvoren 1. marta 2007 . PRVOG MARTA 2008. www.Aeroklub-Sarajevo.ba JE SLAVIO SVOJ PRVI ROĐENDAN !!!!

 

366 dana je prošlo od kada je svjetlo mnogih monitora ugledala stranica http://www.aeroklub-sarajevo.ba/PrvaObavijest.htm. Za to vrijeme imali smo:

  • Preko 18.000 posjetilaca

  • 747 izdanja

  • Na sajtu imamo 4665 fajlova koji na Azurovom serveru u www.Team.ba zauzimaju 481 MB, ili, da budem inžinjerski precizan, 504.803.328 bajtova

  • Od tih 4665 fajlova, 4233 čine slike

  • U mojim računarima stvari su dramatično drugačije: u folderu Aeroklub Sarajevo imam 6755 fajlova koji zauzimaju 2.26 GB (2.432.958.464 bajtova) od kojih su 5997 slike 

  • Ja sam primio 1457 emailova

Najviše materijala i priloga sam primio sredinom 2007. godine. Sada su se magaze već poprilično ispraznile i zato se dešava da po nekoliko dana stoji isti datum izdanja. Kada sam onom prilikom dobio gomilu fotosa od sina Maria Tifničevića i poslije skoro cjelonoćnog rada odjednom sve to "tresnuo" na sajt, kaže meni Prnja:

 

"Praviš grešku, i objavljuješ ih odjednom u komadu i jednom datumu. Dakle, imao si ekskluzivu samo taj dan, a oni što 'vire' u sajt, žele svaki dan da nešto vide. A ti ispucaš čitav saržer u jednom danu, posjetioci sajta dođu drugi dan, i nema ništa novo. Vidi se da si inžinjer i da nisi prodavao aute."

 

Nikada nisam taktizirao. Zato i nisam postao političar ili diplomata, a ni aute nisam prodavao, osim svoje. Pa neću se valjda sa 62 kuke mijenjati.

 

Dakle, ako želite da svaki put, kada "virnete" na sajt, vidite nešto novo, nema vam druge nego da nastavite da šaljete priloge, KEEP GOING, baš kao što i ova dama desno radi. Ja nisam novinar i ovo nije novina. Ja ne pravim vijesti. Kako u disclaimer-u rekoh, JA SAM SAMO ZAPISIVAČ, NEKA VRSTA HODOLJUBLJA!

 

Na spisku članova imamo 472 imena. Malo mi je malo za 47 godina postojanja Aerokluba Sarajevo, pa garant smo imali više od 10,04 novih članova svake godine! Dajte malo promiješajte karte i razgrnite ih. Moguće da negdje postoji neka od knjiga članarine iz Obale 25. Ili neki spisak iz ulice Šaloma Albaharija. Sigurno je da sa Butmira ništa ne postoji, tu nema dileme.

 

Naravno da će uz nova imena isplivati i imena onih koji su odavno u vječnim lovištima, a u spisku članova su uknjiženi kao da su među nama. Baš bi bilo lijepo jednom godišnje objaviti u Oslobođenju (zato što se vidi na internetu) pomen svim preminulim članovima Aerokluba Sarajevo, POIMENICE! Godišnjica sajta je baš zgodna prilika. Ove godine mi je to promaklo, ali idućih neće, majke mi, ili kako to danas mnogi vole da kažu, ako Bog da.

 

Hvala vam na podršci i saradnji. I posebno hvala Azuru Ajanoviću na prostoru na njegovim serverima, odakle čitate ove stranice.

 

Dejan

PS: čestitke možete vidjeti ovde

NIKAD' NE KAŽI NIKAD' !!! Evo četiri reda gore ja se posuh pepelom, kad ono, neće biti baš skroz tako! Prvi radni dan u drugoj godini života ovog sajta, u Oslobođenju je izašao pomen svim preminulim članovima Aerokluba Sarajevo POIMENICE! Zahvaljujem se Narcisu Selimiću koji je u nedelju, 2. marta u 14.30, iz Frankfurta kontaktirao ISMARA ĆEMALOVIĆA u redakciji evropskog  izdanja Oslobođenja u Dizeldorfu, a Ismar je u nevjerovatno kratkom roku obezbijedio da pomen izađe u ponedeljak u Sarajevu. I još nešto jako važno:

OSLOBOĐENJE ČASTI !   PRAVI GEST PRAVE RAJE !

Ismare i ostali u Oslobođenju, primite jedno VELIKO LJUDSKO HVALA!

 

 

Ja imam u jednoj excel tabeli podatke konstrukciji finansiranja pomena za sve ove godine, uključivo imena članova koji su participirali u finansiranju i iznose koje su participirali. Mislim da ne bi bilo fer objaviti ove podatke, nekome bi moglo biti neprijatno što je poslao tako malo ili tako mnogo love. Ako neko želi da zna kako on stoji u toj tabeli, trenutno ću mu dostaviti taj podatak.

 

- 3. mart 2008. Izađe Pomen u Oslobođenju. Opšte je zadovoljstvo, pohvale pljušte, bogami su se i dobre suze pustile kod mnogih. I onda dobijem email od Murisa Palo! KATASTROFA! ISPUSTIO SAM NJEGOŠA PAVLOVIĆA - u Spisku članova trenutno je pod brojem 319. U osnovnom fajlu imam njegovo ime, ali u Corelu, odakle sam pravio PDF, nema ga. Greška je definitivno moja. Molim Njegoševu rodbinu, prijatelje i sve članove Aerokluba Sarajevo da mi oproste, naravno da nije bilo namjerno. Konačnog opravdanja nema, možda je samo olakšavajuća okolnost da je sve, od ideje do konačne realizacije, urađeno juče za dva sata

- 7. mart. Na svoj užas, dok sam razgovarao Skype-om sa Lazom Dimićem, ustanovim da u Pomenu nedostaje još jedno ime: RADOMIR LISOV! A ja sam sam ljetos zvao sve Lisove u sarajevskom telefonskom imeniku dok nisam naletio na njegovog strica, koji mi je kasnije poslao dodatne podatke o Radomiru.. -