Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Branko Bošković (jed, mot), PREMINUO 3. maja 2009 u Podgorici


slika , slika , slika , fotos Bobana Voinova, slika


 

Povratak na In-memoriam-e


 

3. MAJ 2009: BRANKO BOLE BOŠKOVIĆ

U petak 8. maja su mi Sergije i Haso Mišut poslali vijest da je 3. maja preminuo Bole u 51, godini.

Još 7. aprila smo saznali da Bole ima rak pankreasa, ali niko nije očekivao da kraj dođe tako brzo. Iza njega su ostali supruga Goca i kćerke Milica (15) i Ivana (12). Majka Anđelka je preminula prije mjesec dana.

 

 

Bole je bio FINA I MIRNA RAJA. Imam samo ove četiri njegove slike.

 

 

 

Prijateljske riječi podrške za Boletove najbliže su dobro došle. Adresa:

Bratstva i Jedinstva bb

Blok 7, II ulaz

Stan 13

Podgorica

Crna Gora

 

Za one koji bi se putem telefona obratili porodici – supruga Goca +382-67-666018.

 

Hvala mu za svo druženje, mir i dobrotu kojim nas je počastvovao. Slava mu.

 

Date: Fri, 8 May 2009 10:40:52 -0700 (PDT)
From: s v <voinovrs@yahoo.com>
Subject: Branko Boskovic je prminuo drugog Maja
To: Stojnic Dejan sjj AK <dejan@stojnic.co.uk>
 

Dragi nasi,

Branko Boskovic - Bole je preminuo treceg Maja u Podgorici. Preminuo je nakon teske bolesti i to mnogo prije nego sto bi to, po nekim prirodnim pravilima odredile godine zivota.

Uz Boleta u tim teskim trenutcima su bili njegovi najblizi, supruga Goca, kcerke Milica (15) i Ivana (12), brat Mladen. Na zalost, majka Andelka nije to mogla biti uz njega jer je preminula mjesec dana prije.

Sa mislima na naseg aeroklubskog prijatelja i na njegove najblize izrazavam iskreno saucesce njegovoj porodici. Bole je bio i ostao dio nasih zajednickih letackih dozivljaja.

Prijateljske rijeci podrske za Boletove njegove najblize su dobro dosle. Adresa:

Bratstva i Jedinstva bb.,   blok 7.,    II ulaz, stan 13., Podgorica, Crna Gora

Za one koji bi se putem telefona obratili porodici –

supruga Goca +382-67-666018.

 

Sergije Voinov i Haso Misut

 

From: Ismet Šečić <Ismet.Secic@mkt.gov.ba>
To: "'dejan@stojnic.co.uk'" <dejan@stojnic.co.uk>
Date: Mon, 11 May 2009 10:14:37 +0200
Subject: Branko Bošković
 

Dejane,

Opet si me rastužio sa viješću za odlazak Branka Boškovića. Bio sam mu nastavnik i pamtim ga kao vrlo vrijednog, tihog i disciplinovanog. Svima nam je bio drag i rado smo ga gledali u svome društvu. Ostao mi je u sjećanju jedan slučaj na jedriličarskom startu. Bio je lijep sunčani  dan sa puno jedriličara na startu ali pretežno mladih. Među njima bio je i Branko. Dao sam mu zadatak jedrenje u aerodomskoj zoni. Nije dugo ostao i propisno je iz zone krenuo u školski krug. Malo je kasno napravio treći i četvrti zaokret i sa Čavkom je sletio na kamenitu adu u sredinu  Željeznice.  Otišao sam sa momcima tamo, vidio da je Branko OK ali malo isprepadan. Pregledao sam jedrilicu i vidio da je sve OK. Prvo vanterensko sletanje momak je napravio kao stari vuk. Odnijeli smo i odgurali jedrilicu na start. Popričao sam sa Brankom o letu, analizirao situaciju u kojoj se je našao i koju grešku je napravio i onda na njegovo zaprepaštenje rekao mu da sjedne u jedrilicu i napravi novi let. Nije se protivio ali sam vidio da mu nije bilo baš  svejedno. Napravio je propisan let i bio je vrlo zadovoljan i sretan. Mišljenja sam i danas  da  bi  možda Branko poslije prvog leta prekinuo svoje dolaske na aerodrom i  sa letenjem, međutim kada sam mu dao da ponovi let iz ponosa nije želio da odustane i hrabro je sjeo u jedrilicu i uspješno napravio novi let.

Molim da njegovoj porodici preneseš moje iskreno saučešće.       

 

 

Povratak na In-memoriam-e