Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Branimir Gligorijević - Gliša (pad); PREMINUO, 26. maja 2009


slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , video, slika , slika , slika , slika , slika , slika


 

Povratak na In-memoriam-e


 

25. MAJ 2009: BRANIMIR GLIGORIJEVIĆ GLIŠA

25. maja 2009 je u Tuzlanskoj bolnici preminuo Gliša, Branimir Gligorijević, naš padobranac. Prije dva dana doživio je tešku saobraćajnu nesreću kod Tuzle. I mi, i sarajevski planinari, neizmjerno smo izgubili.

Gliša je rođen 13, aprila 1954. u Novom Sadu. Padobranstvom se počeo baviti 1974.

Sahrana će biti u Novom Sadu.

Slava Gliši, a mir njegovoj duši

 

From: "Belma Sehovic" <belma.sehovic@bhairlines.ba>
To: <dejan@stojnic.co.uk>
Subject: Tuzna vijest

Poštovani Dejane,

Nazalost, jutros nam je stigla tuzna vijest.

Nas Branimir Gligorijevic Glisa se nije izvukao. Izgubio je bitku i preminuo nakon saobracajne nesrece. Koliko imam informaciju preminuo je nocas.

U mom pamcenju ostat ce uvijek kao covjek kojeg nikada za toliko godina nisam vidjela ljutog. Uvijek nasmijan, veso, raspolozen, zracio je pozitivnom energijom. Kada sam tek pocela raditi bio je jedan od onih koji mi je najvise pomogao da se uklopim I naucim.

GLISO HVALA TI NA SVIM LIJEPIM RIJECIMA I RUCI PRIJATELJSTVA KOJU SI NESEBICNO PRUZAO!!!!

Pokoj mu dusi i vjecna mu slava!

 

Date: Tue, 26 May 2009 14:39:57 -0700 (PDT)
From: ljubomir prodanovic <pl_prodan@yahoo.com>
Subject: IN MEMORIAM
To: Stojnic Dejan <dejan@stojnic.co.uk>
Od Kule sam neki dan saznao za tragediju koju je doživio Gliša. Obadvojica  smo izrazili nadu da će preživjeti!  Nažalost, nije uspio da se izbori sa teškim povredama i stvarno sam tužan. U ovom trenutku nedostaju mi riječi kojim bi iznio sve njegove ljudske kvalitete koje su ga krasile. Mnogi će ga žaliti! Posebno oni koji su sa njim dijeleli dio neba!  Njegovoj porodici iskrano saučešće!

Neka je pokoj njegovoj plemenitoj duši i neka počiva u miru!

Prodan sa porodicom.

 

Date: Wed, 27 May 2009 01:50:42 -0700 (PDT)
From: Ahmet Music <ahmet_music@yahoo.com>
Subject: Kamo sreće da ovo nije povod
To: Dejan Stojnic <dejan@djesi.ba>
 
Teško me je pogodila vijest da naš Gliša nije više među nama. Tim više što nisam znao da je imao saobraćajnu nesreću, pa me je naslov na vrhu stranice prvo zbunio, a onda prenerazio. Malo je LJUDI u raji kao što je bio Gliša. Hvala mu za prijateljstvo i vrijeme provedeno u druženju. Mir duši njegovoj. Porodici iskreno saučešće.
Musa

 

Date: Thu, 18 Jun 2009 17:49:05 -0400
Subject: Glisa
From: Mario Vodopivec <vodopivec@gmail.com>
To: dejan@stojnic.co.uk
Dragi Dejane,
Tek sam danas saznao da je nas bivsi instruktor umro prije 20-tak dana, i vijest me je jako rastuzila. Taj jedan lijepi period zivota kao da smo izgubili dva puta - prvi put kada smo se rasturili po svijetu, a drugi put sada, kada je zauvijek otisao covjek koji je bio u centru svega toga.
Hvala mu za sve divne dane koje je proveo sa nama, pamticemo ih.
Mario.

 


Nekoliko fotosa sa komemoracije Gliši na sarajevskom aerodromu

   


 

Povratak na In-memoriam-e