Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Mirsad Hadžimehić (jed)


Mirsad mi se javio 3. marta 2016 i postao DOPUNIO SPISAK ČLANOVA NA JUBILARNI BROJ 600. Evo šta mi je napisao:

Hajde da probam kad sam pri šutu, sve moje slike su nestale u požaru 92, a i mnogo pameti. Prije 7 godina ove slike mi je dao Aleksandar Imamović, Saša , zavali smo ga i Rus.

Mislim da sam bio generacija 1973, ni tu nisam siguran je li to 73 ili 74. Instruktori su mi bili Sele, Pepi, Slobo, i ko god naleti da nabije koji minut leta.

Znam da je u toj klasi jedrilicara bio mali Blagojevic, tata mu bio valjda neka fora na aerodromu, direktor i tako nešto. U našoj generaciji smo imali jednu djevojku zvala se Gordana za prezime nisam siguran mislim da je bilo Kljaic.
Bio je još: Ðoko reli vozac nacionalen klase, abart fico, te je bio mnogo striji od nas.
Tu je bio i Kruno Malenica, kasnije novinar i jedino njega nekad vidim u Sarajevu. Možda se još koga sjetim naknadnao.

Na motorinu obuku nisam išao, odvukao me život u drugim putem. Daleko mi bio Butmir a Braco (Kosovac) nas je kupio u onaj službeni crni mercedes samo sa Butmira kad dode da malo naleti.

E da, moj pokojni bado je bio Ilija Roljic, deset godina kasnije cemo utvrdit da smo obadvojica u aero klubu. On 100% a ja samo malo!


slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika