Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Miodrag Lučić Lule (mot)rođen 11. novembra 1950, u Aeroklubu od 1966; Preminuo u Beogradu krajem novembra 2019. U januaru 1966 krenuo na teoriju za jedriličarski kurs. Te godine bio na internatu u Livnu, onom velikom, a iduće, 1967, na motornoj obuci u Zalužanima. Sada (2011) leti za AIR PINK.


slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika


 

1. decembar 2019: Baš je došlo vrijeme "s goreg na gore". Ja očito pripadam generaciji koja je baš u niskom startu za juriš pod zemlju. Jer evo i 4 godine mlađi su otišli. Danas dobijem kao potvrđenu vijest da je preminuo Miodrag Lučić Lule, 1950 godište. Kažem ja "ma daj..." i razašaljem pitanje okolo globusa. I, jebiga, istina je.

 

 

Puno smo vremena zajedno proveli na Butmiru, ali još više, skoro 12 godina, u Poslovnoj avijaciji "Energoinvesta". A o skijanju na Jahorini da ne pričam kada se na odlasku ili povratku svraćalo na Pale kod Luletove mame. Lule je bio jedan od malobrojnih vrsnih pilota kojim nikada nije nadvladalo uzbuđenje i koji nikada ni na koga nije digao glas. Prava raja.

 

Dragi moj Lule (ja nemam običaj da preminulim pišem u prvom licu, ali ovo je apsolutno neredovna prilika), hvala ti za sve lijepe trenutke koje smo proveli zajedno, u Sarajevu, na Jahorini, u Londonu ili u Wichiti. Vječno ću te se sjećati. Želim ti uvijek vedro nebo, bez CB-ja, na svim levelima.