Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Miodrag Marić - Bato (jed, mot);  PREMINUO u Beogradu, 17. februara 2009


slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , slika , video Butmir 1967 , slika , slika , slika , slika ,slika ,slika , slika , slika 


 

Povratak na In-memoriam-e


 

17. FEBRUAR 2009: MIODRAG BATO MARIĆ

U utorak 17. februara 2009, u 17:18 dobio sam email od Duleta Studena iz Kanade. Manje od pola sata kasnije, Cica Marijanović mi je potvrdila strašnu vijest:

"Danas 17. februara umro nam je Bata (Miodrag) Marić od srčanog udara. Oko ponoći je tražio od Mire kafu i pojeo krišku jabuke i pritom se zagrcnuo. Svi su mislili da je jabuka uzrok tome. Pozlilo mu je, hitna pomoć je došla i odvela ga u bolnicu. Preminuo je oko 3 ujutro. Supruga Mira i sin Dušan su ostali tužni.
 
Posljednje veče provedeno sa drugarima je bilo 15. naveče kada su zajedno dočekivali Vojin 63, rođendan i nije se naslućivalo baš ništa  što će se dogoditi slijedećih dana. "

Bato je rođen 2. aprila 1945, a preminuo je u Beograd poslije razornog moždanog udara praćenog infarktom srca.

 

Sahrana će se održati u subotu, 21. februara, u 13.30 na Bežanijskom groblju u Beogradu.


Cile je posalo nekoliko slika sa sahrane

 

,

a i Cica i Vojo takođe


 

E vala Bato, ode prerano, ni 64 godine. Baš nije po redu!

Puno smo dana proveli na Butmiru. I po Londonu smo hodali kada si dolazio na simulator. Jedne prilike ću se sjećati dok sam živ: negdje je 1965, ja u jednoj Vaji, a ti u drugoj, jedrili smo po nekom mirnom jugozapadu na Trebeviću. Uto, ti mi prilaziš sa desne strane i pokazuješ rukom gore - dole, sa dlanom nadole, k'o veliš "simiri se". Skontam ti hoćes da letimo grupu! Ja se udrvenio k'o kip, držim pravac i brzinu u milimetar. A ti prilaziš, prilaziš, i uškom svog lijevog krila lagano dotakneš moj trup taman gdje su mi noge! Čovječe, to je bilo iskustvo!

Neka ti je laka zemlja!

 
Date: Wed, 18 Feb 2009 02:43:25 -0800 (PST)
From: ljubomir prodanovic <pl_prodan@yahoo.com>
To: Stojnic Dejan <dejan@stojnic.co.uk>
 

Na žalost rodbine, svih vazduhoplovaca i onih koji su ga poznavali, voljeli i cijenili, još jedn dobar čovjek napustio nas je zauvjek! Batinoj porodici iskreno saučešće, a svima nama ostaje da ga se sjećamo i pominjemo, jer to njegova ljudska veličina zaslužuje. Bati vječna slava i neka počiva u miru!

Prodan sa porodicom

 
Date: Thu, 19 Feb 2009 21:19:10 +1100
From: "b.ilic@bigpond.net.au" <b.ilic@bigpond.net.au>
To: "dejan: stojnic.co.uk" <dejan@stojnic.co.uk>
Subject: Bato Maric
 
Vrlo tuzna i vrlo ruzna vijest! Vjerujem da je za nas sviju ta vijest sokantna i potpuno neocekivana. Bato je bio jedan iz one (slijedece) generacije klubasa koja je ostavila svoj pecat na klub i sve sto se dogadjalo na 'livadi' i jedan od onih koji su Sarajevo stavili na mapu jugoslavenskog jedrilicarstva. Imao sam jedan vrlo upecatljiv sleperski prelet sa Batom u jedrilici na drugom kraju konopca, let koji nam je obojici ostao u dubokom sjecanju i koji smo znali cesto evocirati kada bi se sretali (toliko da smo s time vec drugima i dojadili) - to je posebna prica.  Ali ono sto je Desi i meni (a vjerujem i Bati) ostalo u posebno dragoj uspomeni su nasa druzenja kada bi god Bato 'poslom' dolazio u Sidnej - price i cakule do ranih jutarnjih casova. Sa Batom to je bio melem za dusu. Mnogo ce nam nedostajati. Neka mu je laka zemlja.

Desa i Bole     

 
From: ognjen minic <schelde@bih.net.ba>
To: dejan@stojnic.co.uk
 
Dragi Dejane,
 
ovom prilikom zelim da izrazim iskreno saucesce porodici Maric. Jaksi i meni su puno pomogli tokom izbjeglickih dana u Bgd-u.
 
Ognjen Minic

 
From: Slobodan Avram <slobo43@hotmail.com>
To: Dejan Stojnic <dejan@stojnic.co.uk>
Subject: Saucesce povodom smrti Bate Marica
Date: Sun, 1 Mar 2009 10:48:36 -0600
 
Dragi Dejane,
Tek jutros, pregledajuci kompletan site, sto izgleda ne cinim svaki put, sokiram se kad procitam da nema vise Bate Marica-Dugog. Bio je moj klasic na pocetnickoj jedrilicarskoj obuci u kojoj je bio i pokojni Spasa. Vazio je za najperspektivnijeg talenta, sto je zivot i potvrdio.
 
Neka njegova dusa pociva u miru! Slava mu!
Molim te da ovo objavis i preneses moje duboko saucesce njegovoj supruzi Miri i sinu Dusanu.
Slobodan Avram


 

Povratak na In-memoriam-e