Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Rasim Mujagić (jed)

13. avgusta 2016. javio se Rasim Mujagić, PRVI PUT. Ovo je napisao:

Rasim Mujagić 1949.

Član od 1968. do 1972.

Osnovnu obuku završio u Rajlovcu od.10.07. do 05.08.1968.

Nastavnici:

Bračika Živoin i Sićo (zaboravio ime)

Kontrola: Kukura Arsen-Kuko

Letio do 1972. do odlaska u vojsku, a nakon vojske iz porodičnih razloga nisam mogao nastaviti

Sada živim u Sarajevu

 

17. juna 2019. Rasim mi je poslao eamil:

Ja sam Rasim Mujagić bio sam na obuci u Rajlovcu od 09.07. do 05.08.1968.

Upravnik je bio Kukura Arsen, nastavnik u jednoj grupi je bio Sića Hadžijević a u drugoj Braćika Živoin. Letenje se odvijalo na jedrilicama "Letov 22" YU-5035", "Cirus" YU-5089, "Libis 17" YU-5069 i "Grunaubeby" YU-2120.

Startanje je bilo pomoću ato-vitla "Tatra" kojim je upravljao Pepi. Mislim daje na obuci bilo 10 pitomaca. Sjećam se samo nekoliko imena. Iz Sarajeva ja, Rasim Mujagić, Šikman Nikola i Šajber Mladen, iz Mostara, djevojka, Likić Mejrema i jedan momak čijeg se imena ne sjećam, iz Tuzle momak koji se prezivao Salkić (prilikom laširanja na "Letovu" visoko poravnao pa je pao na zemlju i polomio trup jedrilice). Ostalih učesnika se ne sjećam

Moja e-mail adresa je rasim.atom@gmail.com

Dopuna je došla sutradan:

 

VOZDRA I BITE!

Sjećeš li se igranja na fliperu koji je Boro Lasica instalirao u prostorijama kluba, zalijepimo konac za metalnu novčanicu pa je držimo u mehaniznu za prijem novčanica on otkuca puno igara pa igramo do kasno u noć.

Živim u Sarajevu, uživam zarađenu penziju ali se dopunski bavim mojim starim poslom, servisiranje grafičkih mašina  (mnogi smatraju da sam najbolji u ovom poslu u BiH), što me drži u kondiciji i dobrom zravlju a i dopunjava kućni budžet. Imam dvoje djece, kćer magistar ekonomije, udata živi u Zagrebu, sin magistar el.tehnike, informatičar, momak živi sa mnom u privatnoj kući. Ako ti treba neka pomoć oko stranice zamoliću sina da ti pomoge. Pokušavam naći klub u kojem bih malo letio. Kontaktirao sam Livno ali oni kažu da nemaju školu letenja pa su mi predložili Tuzlu. I njima sam poslao mael i čekam odgovor.

Pala mo je na pamet jedna ideja da pokušamo praviti novi sportski aerodrom što bi se moglo realizovati u Hrasnici na lokalitetu vodozaštitne zone na kojoj nije dozvoljena gradnja objekata i ona je prazna. Trebalo bi kontaktirati nekeog ministra u valadi kantona Sarajevo da aeroklubu Sarajevo odobre korištenje te livade za potrebe letenja. Ima li neko od bivših članova kluba da je na nekom uticajnom mjestu u Kantonu.

Srdačan pozdrav, Rasim

 

 


slika ,slika ,slika ,slika ,slika