Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Fatima Fata Mušić (mot); PREMINULA u USA 16. jula 2019; Prva žena pilot u Bosni i Hercegovini! Počela je školovanje 1948, a "diplomirala" na avionu "Trojka" 1950, o čemu postoji uredno SVJEDOČANSTVO! i dokumentacija.


slika ,slika , slika , slika


 

U 88. GODINI ŽIVOTA OTIŠLA JE I FATIMA MUŠIĆ FATA udata MANOJLOVIĆ, PRVA BOSANSKOHERCEGOVAČKA PILOTKINJA  

 

 

 

 

 

16.07.2019: Maloprije mi je Neno Manojlović javio da je u Sarajevu preminula njegova majka, Fatima Fata Mušić, udata Manojlović.

 

Fata je bila prva žena pilot u Bosni i Hercegovini ikada. Uspješno je završila obuku na Trojki u I. klasi pilotske škole Aerokluba Sarajevo i 11. septembra 1950. dobila Svjedočanstvo , koje su potpisali sekretar Aerokluba Mihajlo Meljnikov, upravnik pilotske škole Milivoj Belančić i predsjednik Aerokluba Dragutin Braco Kosovac. Fata je bila član Aerokluba Sarajevo od 1948, kada je na aerodromu Butmir, napravljen ovaj snimak grupe od 20 vazduhoplovaca oko jedrilice Ždral.

 

Želim Fati vječni mir i plavo nebo puno kumulusa.