Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Hasan Oprašić (čuvar);  PREMINUO 15. januara 2009. u 89. godini života


slika , slika , slika, slika

Povratak na In-memoriam-e


 

15. JANUAR 2009: HASAN OPRAŠIĆ

U četvrtak 15. januara 2009. u 89. godini života, preminuo je naš čuvar Hasan Oprašić.

Neka je Hasanu slava i vječni mir

From: Ismet.Secic@mkt.gov.ba
To: "dejan@stojnic.co.uk" <dejan@stojnic.co.uk>
Date: Tue, 27 Jan 2009 14:26:24 +0100
Subject: Hasan_Oprasic

Hasan je
rođen 13.05.1920. Bio je fini stariji čovjek vrlo ozbiljan što se tiče posla koji je radio, ponekada bi se i našalio, ali granicu nikada nije prelazio. Posao prije svega. Sagradio je kuću na samoj krivini na kraju caste koja je prolazila Omerovu kafanu, tačno preko puta bivše kafane koju smo zvali “KAZABLANKA” koja je zatvorena kada je presječen stari put prema Nedžarićima izgradnjom novog aerodrome. Hasan je bio visok kurpulentan i nosio je francusku kapu i ljeti i zimi.

 

Date: Thu, 29 Jan 2009 01:29:02 -0800 (PST)
From: ljubomir prodanovic <pl_prodan@yahoo.com>
Subject: IN MEMORIAM...
To: Stojnić Dejan <dejan@stojnic.co.uk>
 

Prijatna su mi sjećanja na generaciju čuvara-vatrogasaca koji su radili na Butmiru, koje sam poznavao. Hasan je bio jedan od njih, uvjek raspoložen za priču, nenametljiv, svojim bariton glasom grohotom se smijao dobrom vicu. U najtežim trenucima, kada je poginula Gujić Slavica, kaže mi: "Od nje to nikada ne bi očekivao da se tako prevari!" Hoću da kažem, da je i on naoko nezainteresovan, prateći naše mladalačke ludorije, imao svoje procjene i očekivanja. Volio je iz razonode da igra remi, ali karte u njegovim rukama su tako nezgrapno izgledale, kao da su bačene iz aviona.

Njegovim potomcima iskreno saučešće a Hasanu Slava i vječni mir! Prodan


 

Povratak na In-memoriam-e