Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Mira Radukić, potencijalna padobranka od 1962, sretno udata za Borisa Jovanovića; pripadaju onoj grupi Butmirski brakovi.

Mira kaže: ja mislim da je mene tata učlanio u Aeroklub u padobransku sekciju, jer sam ja u to vrijeme bila luda za padobranstvom i sa 12 godina sam završila kompletnu padobransku obuku, naravno nikad zvanično i naravno nikad nisam skočila, iako sam se jednom zavukla u rep aviona i kad su svi iskočili, onda sam pošla i ja, iako je avion bio već u slijetanju, i onda me je čika Blagoje, koji je letio, ugledao i uvjek je govorio kad onda nije dobio infrakt, neće nikad. To je bio jedini put u mom zivotu da me je tata ošamario kad smo sletili, a čika Blagoje se tresao još sat vremena. Tad mi je bilo 12 godina. Bila sam član od 1962 do 1970, kad je tata umro.


slika , slika , slika ,