Klik na link slika će vas odvesti na tabelu gdje je ta slika predstavljena malom sličicom - thumbnail-om, koja će bit prva odozgo na lijevog strani, gdje su navedeni svi raspoloživi relevantni podaci o toj slici, ono ko, šta, kada, gdje...


  Vesna Stipić (jed 1987)


4. juna dobio sam ovaj mai:

Srdacan pozdrav Dejane,

 

Zovem se Vesna Hoerr, djevojacko prezime Stipic.Javljam se povodom sajta Aeroklub Sarajevo. Slucajno nabasala na sajt i ostala satima pregledajuci slike i prisjecajuci se divnih dana 1987/1988 kada sam i bila clan Aerokluba.

Nazalost sjecam se samo Irfana Habibovica, Ahmeta Zuje i Nusreta Tasevca jer su mi bili instruktori .Klubu sam se prikljucila preko Srednje Vojne Skole Rajlovac koju sam pohadjala 1986-1988, gdje sam i obavila teoretsku nastavu.

Prvi let, kako kaze moj dnevnik, koji je i jedina ostavstina od tih nezaboravnih dana, obavila sam 22.05.1987 na Blanik L-13 YU-5334, 3 polijetanja, 31 minuta ukupno, sa instruktorom Zujom. 

Vecinu obuke sam obavila sa Irfanom i on je mislim jedina osoba koja bi me se mogla sjetiti.

Nazalost nikad nisam lasirala ( e dobre jedrilicarke). Zavrsetkom skole u Rajlovcu i selidbom diljem Juge a poslije i cijelom svijetom nikad se nije ukazala prilika da nastavim moj letacki san. Kazu nikad nije kasno...ja vjerujem u to... 

 

Iskrena pohvala poduhvatu sa Sajtom i puno uspjeha u daljnjem druzenju

 

Puno pozdrava svim "starim" jedrilicarima a posebno Irfanu

Vesna

 

Alija Pičuga je impresioniran i kaže:

Mislim da je poruka od Vesne Stipic (Hoerr) koju si upravo postavio na sajt, jedna od najljepsih oda vazduhoplovstvu!

I to, sa samo 31 minutom letenja, prije 24 godine - na duploj, sa Zujom Ahmetom!