VRLO INTERESANTNI DOGAĐAJI

 

 

19. juli 2018. Od Vlatka Slokara sam dobio 9-minutni video o Sarajevu u šezdesetim godinama


8. juni 2018.

 

Dakle, evo se malo slikamo. Krajem maja 2018. nazvao me Ahmed Bradarić sa FTV. Kaže da je dobro pogledao naš sajt i da bi volio da učestvujem u emisiji FTV Plus 2. juna 2018. To bi bilo jako interesantno (a za koga ne bi), ali morao sam da odbijem, jer sam se u to doba nalazio u Seninom Gornjem Vakufu gdje smo se pripremali za moj 72. rođendan 3. juna. Ahmedu sam poslao SMS sa desetak imena i telefona naših članova i članica. Neki nisu mogli ili htjeli, a Jaca Šabić, Dževdo Buzadžić i Jasenko Kapidžić su prihvatili poziv za intervju. I sve je ispalo super!

Ahmed mi je poslao videe uz dozvolu da ih publikujem. Da bih uštedio 33 megabajta prostora kod mog provajdera, ja sam videe upload-ovao na YouTube, a vama ovde dajem linkove na njih. Naravno, svako može da download-uje videe u punoj veličini, pošto je YouTube public domain. A ako neko nije baš na svom terenu sa tim stvarima, neka mi se javi emailom pa ću mu/joj poslati videe

 

Evo ih u dva dijela :

 

 

 

 

Sve ovo je ponovljeno na stranici sa našim video prilozima.


1. maj 2018.

Mustafa Sudžuka mi je poslao NEVJEROVATAN VIDEO: prvomajska parada u Sarajevu 1956. Cijeli ešalon su članovi Aerokluba Sarajevo i Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine, a kao ŠEĆER NA TORTI Titovom ulicom RULA TROJKA. I to pravo rula, NA SOPSTVENI POGON, NIKO JE NE GURA I NIŠTA JE NE VUČE!

Video u trajanju od 31 sekunde je ovde (kliknite na sliku) i to u tri formata: AVI , MP4 i WMV .

Tri formata su tu zato de izbjegnem moguće probleme sa nekio od formata na pojedinim kompjuterima / tabletima / telefonima.

Siguran sam da nas je puno koji prepoznajemo zgrade od koji mnoge više nisu tu. A DA LI NEKO PREPOZNAJE SEBE ILI NEKOG ČLANA AEROKLUBA? Ako imamo takav slučaj, molim vas da mi se to nekako dojavi na dejan.stojnic@gmail.com

Naravno da sam pitao Mocu Albaharija o ovome, i pogledajte šta mio je odgovorio:

NIKAKO DA SE SJETIM IMENA KO JE RULAO TROJKU. VUČENA JE TRAKTOROM DO HIGIJENSKOG ONDA JE ZAPUŠTEN MOTOR WALTER MINOR I RELANTOM PRERULAO DO ZEMALJSKE BANKE.

Da čovjek ne povjeruje čega se đuturum sjeća!

Inače, kompletan video sa te parade je na Youtube https://youtu.be/h7JLcB-3klo. Parada počinje na 3 minute i 55 sekundi.